Receptjes!
Het is een tijdje geleden, maar het koken heeft niet stilgestaan!
Rode en groene spaghetti
Duur: 20 minuten
Aantal personen: 6
Ingrediënten:
- 1 pot pesto
- 1 pot zongedroogde tomaatjes
- kersttomaatjes (hoeveelheid naar keuze)
- rode en groene paprika
- 1 ajuin
- volkoren pasta: 750 gram
Bereiding:
Allereerst zetten we water op voor de pasta. We snijden de paprika en ajuin in schijfjes en stoven ze lichtjes aan. Veel olijfolie mag gebruikt worden. Vervolgens voegen we de zongedroogde tomaten toe en laten alles zacht stoven. We koken de pasta en na (meestal 10 minuten) mag deze afgegoten worden. Voeg de kersttomaatjes toe aan het mengsel van tomaatjes, paprika en ajuin. Serveer pasta op een bord, voeg wat van het mengsel toe en doe een grote lepel pesto op de top. Roer alles door elkaar! Wijntje erbij en eten maar...
Zalmpapillotje
- citroen
- aardappelen: 2 per persoon
- broccoli
- bloemkool
- hollandaise saus (“pakske”, boter, melk)
- emmental kaas
Bereiding:
Allereerst zetten we water op om de broccoli, bloemkool en aardappelen te koken. Best 3 pannen, want bloemkool en broccoli hebben blijkbaar verschillende gaartijden. Vervolgens snijden we de groenten en de sjalotjes en de aardappelen.
Kook de groenten en aardappelen. Vervolgens snij je de vis in 8 gelijke porties. Neem 8 velletjes alluminiumfolie. In ieder stukje alluminiumfolie plaatsen we de vis, de kruiden en een beetje citroen met sjalotjes. Vouw de alluminiumfolie toe (gelijkend op een bootje :p) en zet in een voorverwarmde oven van 150° voor 15 minuutjes (afhankelijk van dikte vis). Ondertussen plaats je de aardappelen en groenten in een ovenschoten (beetgaar) en doe je er wat kaas over. Plaats in de oven voor een lekker korstje.
Nu hebben we tijd om alles op te kuisen en de saus te maken. Volg de bereiding van het pakje, haha zelf maken is te moeilijk (geen idee).
Alles samen opdienen en witte wijn is lekker daarbij!
dat ziet er een lekker receptje uit, ga ik ook eens proberen deze week.