Grey's Anatomie... seizoen 2
Dag 1 van 2 vrije dagen!
2 dagen vrij en wat doe je dan? Opdrachten maken en grey’s anatomie kijken… Maandagmorgend gingen ik en Marthe ‘vroeg’ opstaan om 8.30 uur… Jammer genoeg is het 9.30 uur geworden, was nog een beetje moe denk ik van mijn nachten. Om half 10 dan maar goed beginnen werken en op de middag was het tijd voor pauze: zelfgebakken brood met Grey’s Anatomie. Na deze aflevering gingen we terug goed aan het werk! Om 16.00 uur was het pauze met nog een aflevering Grey’s Anatomie! :D Interessante dag toch? Tijd om te koken want het was reeds 17.30 uur: gevulde courgettes!
’s avonds dan nog maar eventjes wat gewerkt aan die opdrachten en voor het slapen gaan nog 2 Grey’s Anatomie afleveringen gezien!
OPGEVULDE COURGETTE – familie DEPUYDT
Duur: 45 minuten
Aantal personen: 6
Ingrediënten:
- 6 kleine babycourgetten
- 2 ajuinen
- 1 kg gehakt (nog steeds Belgisch gehakt!)
- peper, zout
- tomatenpuree: 2 kleine blikjes
- sambal oelek of cayennepeper of tabasco
- aardappelen
- melk
- boter
- nootmuskaat
- 1 ei
Bereiding:
Courgettes in 2 snijden en uithalen. Binnenste van de courgettes fijnhakken. Vervolgens de 2 ajuinen fijnsnipperen. Bak zowel de ajuinen als courgettes. Voeg het gehakt toe. Peper en zout toevoegen. Ondertussen de courgettes enkele minuten in de microgolfoven plaatsen.
Wanneer de courgettes uit de micro gehaald kunnen worden (minder dan beetgaar) vul je de courgetten met de helft van het gehakt-mengsel. Bij de andere helft voegen we tomatenpuree en cayennepeper toe om het goed pikant te maken. Plaats de courgetten in een ovenschotel. Giet het andere mengsel over de courgettes tot ze helemaal mooi bedekt zijn. Zet de ovenschotel vervolgens in een voorverwarmde oven van 180° voor 35 minuten.
Ondertussen de aardappelen schillen en water koken. Hier gaan we puree van maken. Wanneer de aardappelen klaar zijn, beginnen we met stoempen. 1 ei toevoegen en wat melk. Vervolgens wat boter en afkruiden met peper, zout en nootmuskaat.
TIP: een beetje kaas over de courgettes (parmezaan!) geeft een extra lekker smaakje!
Dag 2 en nog meer Grey’s Anatomie :D
Ook vandaag gingen we vroeg opstaan. Dus de wekker stond braaf om 8.30 uur. Jammer genoeg heb ik die op 1 of andere manier afgedrukt, waardoor ik pas om 10.00 uur wakker werd! Direct ijverig beginnen werken aan mijn eindwerk. Wel wat vorderingen gemaakt binnen mijn structuur! ’s Middags naar gewoonte een Grey’s Anatomie-aflevering gezien! Na die aflevering ging ik naar mijn kamer en knak mijn licht kapot… maar even naar de office gewandeld voor een nieuw lichtje! Schoon gelachen en niet moeten betalen :p
Daarna naar de security office geweest en een key cord gaan halen! Eindelijk na 5 weken ben ik de trotse bezitter van een blauw houwtouw van NHS Hillingdon Hospital! Langsgeweest voor mijn schema, maar uiteindelijk mijn schema zelf gemaakt tot 22 april! Babies here I come!
Daarna hadden we weer genoeg gewerkt en zijn we gestart met Grey’s Anatomy aflevering nummer zoveel… Een beetje blijven hangen en dan was het alweer half 6… kooktijd!
OVENSCHOTEL met kip en broccoli en rijst!
Duur: 45 minuten
- olijfolie
- rijst
- room
Bereiding:
Broccoli in roosjes snijden, spoelen en paar minuutjes koken (niet beetgaar!). Ondertussen kippenfilet schoonmaken en in stukjes snijden. Kruiden met peper, zout, kippenkruiden. Bak de kip mooi bruin aan alle zijden. Gooi het ‘kippenvocht’ niet weg, maar doe wat room in de pan en kruidt af naar smaak. Vervolgens de ovenschotel insmeren met olijfolie en kip en broccoli erin doen!
Saus maken: pers 5 appelsienen om 3 dl sinaasappelsap te krijgen. Meng deze met de juiste hoeveelheid mosterd en honing. Proef en giet vervolgens over broccoli en kip.
Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 200°C voor 20 minuten. Ondertussen water voor rijst op zetten en rijst koken!
Om te serveren, doe je de roomsaus door de rijst en serveer je er wat kip en broccoli bij!
Alles klaar, dan eten maar!
heb je al wat uitstapjes in mind? of mooie architectuurparels in londen want we iets zien dit weekend natuurlijk
prepare yourself for de hooligans coming on saturday!
bye bye