training days...
Donderdag is studiedag: CTG
Een CTG-studiedag is enorm interessant. Zeker als blijkt dat je in België nog steeds de meer oudere richtlijnen krijgt aangeleerd! Nieuwe interessante dag dus met veel mogelijkheden! We bespraken samen wat cases en in de namiddag kregen we een test! 5 beoordelingen van 5 verschillende CTG’s en dit op 10 minuten. Wel gezellig zo wat druk achter de ketel! :D
Ik kan jullie wel zeggen dat ik met glans geslaagd was (ff een glimlachje). Jammer dat ik mijn diploma nog niet heb van vroedvrouw anders was ik nu een ‘buddy’ geweest… Maar die tijd zal hopelijk wel komen! ’s Avonds na de studiedag was het tijd voor wat lekker eten!
Gevulde paprika met couscous!
Aantal personen: 9
Duur: 1 uur
Ingrediënten:
- 6 paprika’s
- couscous
- 1 ui
- 2 wortelen
- 2 tomatensapje
- peper en zout, pilipili, look
- gehakt of worsten als je in Engeland bent!
- kaas
Bereiding:
Eerst snijden we de paprika’s door en verwijderen we de pitjes. Vervolgens bereiden we het gehakt. In Engeland is de beef niet te eten, dus hadden we het idee om worsten uit te duwen! Haha wat een werkje, maar het is gelukt! Dus als je gehakt hebt, wat peper en zout erbij, een eitje erdoor en vullen die paprika’s. Wanneer deze goed gevuld zijn zet je ze in een voorverwarmde oven van 180°.
Vervolgens tijd voor de saus. Stoof een ajuin, voeg wat wortelen en andere groenten toe. Tomatensap erover en afkruiden: peper, zout, pilipili en wat look!
Kijk terug even naar de paprika’s. Is het gehakt al bruin? Dan kun je er wat kaas overstrooien. Zet even op de gril voor een mooi krokant kaaskorstje.
Kook vervolgens wat water voor de couscous en volg de bereiding op het pak! Een klontje boter maakt het allemaal wat smeuiiger.
Opdienen en eten!