Start van de week!
Vandaag op neonatologie gewerkt! Rustige dag, want er lagen maar 8 kindjes en er waren 3 studenten! Kon natuurlijk niet tippen aan mijn ervaring op St-Augustinus… Maar was wel wat nostalgie, want met al die kleine babietjes om je heen, kriebelt het toch een beetje :p
Na neonatologie was het tijd voor een volgende training! Over waterbevallingen, stand van het hoofdje van het kindje bij bevallingen en baringshoudingen. Toch wel grappig als je dan tussen de Engelse vroedvrouwen zit en blijkt dat ze niet eens de diameter van het vrouwelijk bekken kunnen opnoemen. Maar vriendelijk zijn ze wel: appelsap, cola, eten… haha nu lijkt het misschien dat ik alleen maar aan eten denkt, maar ja het is nodig! Sofie haar broeken beginnen namelijk wat af te zakken…
Na 9 uur gewerkt te hebben, was mijn hoofd toch weer toe aan wat rust en eten :D Haha geobsedeerd, lichtjes :D
Vanavond: Kip met gebakken aardappeltjes en prei!
Duur: 1 uur
Aantal personen: 7
Ingrediënten:
- 1, 8 kg kip (met beentjes, jakkes!)
- aardappelen: 3 per persoon
- kippenkruiden, peper en zout
- prei: 12 kleine stengels
- zakje rijst als er een Laure in jullie midden is!
- boter
Bereiding:
Bak de kip aan (goudbruin knisperig korstje) en zet daarna in de oven (45 minuten). Stoof de prei aan en kook de patatten! Simon leert ondertussen ook bechemelsaus maken (witte saus: boter laten smelten, bloem toevoegen, eventjes laten bakken, melk toevoegen en roeren (niet laten aanbranden!)). Deze bechemelsaus kan je bij de prei voegen, indien je dit lekker vindt. Ik bak de patatjes (want gekookte patatten lust ik niet :D). Alles opdienen en das weer lekker gegeten!
Vanavond ga ik een filmpje kijken en eens niet aan mijn opdrachten werken. Ik moet eens wat rustig liggen en even rusten!
Ik kreeg geen gebakken patatjes. Is dat mijn straf omdat ik een lond day had :p
Probeer maar eens patatten te bakken in een pot van 20 cm hoog :D