Sofie-in-Londen.reismee.nl

Mijn eerste update

Hier zijn we weer,

Mijn eerste weekje stage is achter de rug. Heb reeds op community en postnatal ward gestaan. Community was heel interessant. Heb met Raechal (midwife) 17 consultaties, 5 home visits, 3 clinics gedaan op 2 dagen tijd. Interessante, maar drukke dagen. Ik heb nu ook eindelijk begrepen waarom de handgrepen van Leopold dienen uitgevoerd te worden (voor de niet midwifes onder ons: aan de hand van abdominale palpatie de ligging van het kind bepalen).

Na 2 dagen community ben ik gestart op postnatal ward. 2 dagen lang parameters nemen en dossiers in orde maken. Nee, je leest het, niet het meest interessante wat hier gezien kan worden! Stond wel samen met enorm interessante mensen. Mijn Engels wordt er ook beter op. Nu nog letten op de pronunciation en binnenkort merk je niet meer dat ik van Belgische afkomst ben!

Ondertussen ben ik ook wat ziekjes geweest. Had a cold and flu! Maar geweldig zoals Engeland is, ben ik de supermarkt binnengesprongen en voor 9.87 pond medicatie gaan inkopen. Sofie kan er weer tegen :p. Hoe het systeem hier werkt met de GP’s (General practice = huisdokter) dient nog verder uitgezocht te worden.

Vandaag met de ladies naar Sainsbury’s geweest… mijn favoriete supermarkt. Lekker geshopt en voor een hele week eten ingekocht. Lekker brood vinden blijft de uitdaging, maar we hebben nog 4 maand om er achter te komen…

Vanavond volgend receptje gemaakt, een aanrader want het heeft me enorm gesmaakt:

Pasta met zalm

cherry tomaatjes
1 dl witte wijn
broccoli (2 kleintjes)

Bereiding

Zet water op voor de pasta en de brocooli. Snij de look (knoflook voor Nederlanders) en de ui fijn. Verhit een klontje boter. Stoof de ui en de knoflook. Blus met wijn (af voor Nederlanders), kruidt naar smaak met peper en zout. Voeg de room en dille toe. Roer alles goed door elkaar en laat zachtjes sudderen. Snij de zalm in stukjes van 2x2 cm en voeg toe. Kook ondertussen broccoli en pasta gaar. Voeg op het einde wat cherrytomaatjes en heinz tomatenketchup toe.

Serveer met een glaasje rosé, op de achtergrond Norah Jones + sneeuw.

Morgen een dagje Londen,

Maar daar lees je probably later meer over…

Tot snel,

Sofie

Camille

Hey Sofie, het klinkt precies geweldig daar ;) Amuseer u en wij zorgen wel voor Pimpel ;)

Sofie Faes

Hej camille! Blij dat jullie voor Pimpel zorgen... ik denk dat die het af en toe wel kan gebruiken! Merci :p